Retourtje Groningen

Fietsminnend Drenthe had besloten dat het vandaag een mooie dag was om paasinkopen te doen. Kennelijk behoor ik nog niet tot fietsminnend Drenthe, want ik zat wel op de fiets. Het was heerlijk weer om via een toeristische route naar Groningen te fietsen. Op een enkele wandelaar en een hert na kwam ik echter weinig mensen tegen. Het eerste deel van dit traject (tot Zuidlaren) was bekend terrein. Daarna volgden enkele schelpenpaadjes en via een achterafweggetje kwam ik in Haren en uiteindelijk Groningen.

Na een heerlijke boterham met echte Calve-pindakaas bij mij geliefde vriendinnetje Annemarie startte de terugrit. Dit keer rechtstreeks. De wateren van het Paterswoldsemeer en het Noord-Willemskanaal zorgden voor mooie uitzichten. Met de wind in de rug was het dan ook een (paas)eitje om weer snel in Assen terug te komen.

In totaal zo’n 65 km erop zitten met een gemiddelde snelheid van 21.8 km/u. Best netjes naar mijn stemloosheid met bijbehorende verkoudheid van afgelopen dagen.

2 gedachten over “Retourtje Groningen

  1. Zo, je bent echt goed bezig zeg!
    Komt er nog een lijst in de kerk waarop we kunnen intekenen om je te sponsoren?

    groet’n
    Marleen

  2. Gaat goed he, met fietsen! Heb laatst ook naar Assen gefietst, we moesten daar spelen met de Truwanten (ja, ze bestaan nog) en ik had me voorgenomen om op de fiets te gaan. Alleen moest ik eerst in het ziekenhuis iemand behandelen wat allemaal heel erg uitliep en toen moest ik in een uur naar Assen gaan. Das toch niet heel handig met verkleedkleren,toeters,veel wind en een fiets die op instorten staat 😉 Maar de omgeving was prachtig 🙂 Boven het Zlmeer is het ok mooi, ging daar laatst fietsen (onder polite escorte, want ze vonden het vreemd dat ik daar fietse haha). Ff oversteken met de (hand)pont naar de meerwijckcamping, lachen wel! En dan via Hoogezand weer terug. Deze keer op een lomp zware opoe fiets, die verder wel in prima staat is 🙂 Succes met al je sportieve acties!

    Liefs van Maaike

Reacties zijn gesloten.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: