Toch weer een weblog

Er wordt wat afgeschreven op het www. In eerste instantie was ik daarom niet van plan om ook van de voorbereidingen van mijn project en reis een weblog bij te houden. Verhalen zijn soms zinloos, soms onsamenhangend, soms alleen interessant voor de mensen die dichtbij de schrijver staan. Vaak ook vraag ik me af waarom mensen hun hele hebben en houden op internet openbaar willen hebben. Waarom dan nu toch een weblog?

… Omdat er een project in Guatemala aan zit te komen! Het plan is momenteel om in april volgend jaar voor 5 maanden naar Latijns-Amerika te gaan. Ik zal via SIW (elders meer) gaan werken als vrijwilligerscoordinator van een lokale NGO. Waarom dan een weblog? Omdat ik juist ook heb gemerkt dat het zo leuk is om al die buitenlandverhalen te lezen; om voorbereidingen te volgen en om op die manier mee te kunnen leven. Omdat je soms zo stiekem ook dingen kan volgen van mensen die je al lang niet hebt gesproken, maar die wel leuke dingen meemaken. Omdat andere verhalen grappig, ontroerend en leerzaam zijn. Daarom zal ik hier soms kleine dingen neerzetten die ik onderweg en in aanloop naar meemaak, soms grotere verhalen, soms alleen een tekst die ik tegen kom. Mijn voornemen is niet om keurig regelmatig te schrijven, maar gewoon om soms een indruk achter te laten van hoe het met mij (en de voorbereidingen gaat).

De site is voor een deel nog ‘under construction’, omdat deze eerder is gebruikt voor mijn fietsactie van Ecuador. Langzamerhand zullen deze onderwerpen verdwijnen en zal actuele informatie over Guatemala de overhand krijgen.

Een gedachte over “Toch weer een weblog

  1. Hey Jiska
    Wat leuk zeg om zo bij te blijven over je avonturen. Ik ben blij dat je het weer gebruikt. Kunnen we je mooi volgen vanuit Ureterp. Ben benieuwd hoe alles gaat lopen met je

    heel veel succes meissie

    liefs en een dikke knuf
    Margreeth

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: