Otra vez: Mexico

Alles krijgt langzaam zijn eigen plek. Shampoo en douchegel in het vak aan de linkerzijkant van m`n tas, sokken en ondergoed rechts. Vervolgens m`n gympen bovenop, de boel aan de bovenkant dicht krijgen. Daarna op de voorkant met een flinke knoop nog m`n wandelschoenen vastmaken en dan proberen alles echt goed dicht te krijgen. Elke keer weer wonderbaarlijk dat ik al mijn spulletjes weer meekrijg. Dan een kwestie van nog even een flesje water vullen en met zweet op m`n voorhoofd richting de bus lopen. Zo begon mijn dag vanmorgen. Ongemerkt ben ik alweer bijna een week in Mexico. De tijd vliegt! Het was oorspronkelijk niet mijn plan om hier nog heen te gaan, maar ik liep wat voor op mijn vage plan en vandaar dat ik nu in het zuiden van Mexico, de parel van het land, ben. Geen last van Dolly, de orkaan die in het noorden tekeer gaat gelukkig. Ik ben begonnen in Tulum, een dorpje dichtbij twee grote ruines. Vooral de laatste hier was erg mooi, met uitzicht op zee. Verder een dagje lekker op het strand gelegen en flink verbrand! Helaas staan de foto`s hiervan op mijn andere geheugenkaart en heb ik die niet bij de hand.

Na bijna 10 dagen strand in zowel Mexico als Belize werd het weer tijd voor iets anders. Een beetje kunst, een beetje cultuur en weer stad na al het zand. Gelukkig was de stad Merida onder hand bereik en was daar ook nog een gezellig hostel met allerlei leuke mensen. Musea bekeken, door de stad geslenterd en wederom een dagje gesnorkeld. Deze keer in ondergrondse grotten! Een hele bijzondere ervaring, maar ook wel spannend met allerlei gammele laddertjes in de middle of nowhere. Mooie plaatjes onder andere hiervan op http://picasaweb.google.com/jiskagietema/OtraVezMexico 

Overigens is het qua vervoer in Mexico compleet anders geregeld dan in Guatemala. Bussen als touringcars, compleet met airconditie en alles er op en er aan. De eersteklasbussen hebben zelfs een toilet aan boord! Het reizen is dus een stuk comfortabeler, al mis ik wel de gezelligheid van de guatemalteekse bussen. In deze chickenbussen daar zijn de gesprekken altijd leuk, met veel nieuwsgierige mensen. Het slapen in de mexicaanse bussen is fijn, maar ik mis die gezelligheid van Guatemala wel een beetje.

Aantal busuren: 72

Reacties zijn gesloten.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: