Met onze dreumes op pad in Utrecht-Zuid (deel 1)

DSC00516De dagen worden langer, de zon schijnt weer heerlijk en wij hebben steeds meer zin om erop uit te gaan. Onze eigen achtertuin is prachtig (en wordt steeds mooier), maar wat is er leuker dan op de fiets te stappen en samen de wereld te ontdekken? Anna is inmiddels oud genoeg om een lekker stuk voorop de fiets te zitten en is niet meteen meer onhandelbaar als ze iets later in bed ligt voor haar middagslaapje. Erop uit dus om op een nieuwe manier de wereld te ontdekken. Door de ogen van Anna, die overal bussen en vrachtwagens ziet en geen hond of vogel onbenoemd laat.

Wij doen dat ontdekken vanuit Utrecht Lunetten, misschien wel het best bewaarde geheim van de stad. In dit blog een paar plekken waar we graag komen. Ze zijn goed met de fiets (of zelfs lopend) te bereiken vanuit Lunetten, er is genoeg te beleven voor Anna en wij genieten er volop van de mooie omgeving.

Stadsboerderij De Koppelsteede

Bij ons om de hoek ligt deze heerlijke kinderboerderij. Volop ruimte voor Anna om rond te crossen op de fietsjes, fijne koffie en lekkers van Kookkunst & Koffie en natuurlijk een partij dieren waar je u tegen zegt. De lammetjes waren schattig, maar de meeste lol hebben we nog altijd bij de varkens. Bijkomend voordeel: we komen altijd wel iemand tegen om even mee te kletsen.

Onlangs gestart en dat kan je nog een klein beetje merken. Toen wij er neerstreken op een ochtend, waren de bedienende meisjes nog druk bezig om het vuur in de kachel aan te krijgen, terwijl het een zonnige dag beloofde te worden. Ze hadden er desalniettemin lol in, waren vrolijk en de koffie kwam snel. Buiten is er volop ruimte om te spelen en lekker naar je spelende kinderen te kijken. Voor Anna was de grote trampoline een fantastisch schouwspel, maar ze was ook dol op de ballen en het andere losse buitenspeelgoed. Binnen zijn ook prettige tafeltjes en de kaart zag er voor lunch goed uit. We komen vast nog eens terug (let op: alleen in het weekend open van 11 tot 19 uur).

Een ware verrassing, die botanische tuinen! Na ruim 15 jaar in Utrecht waren we hier onlangs voor het eerst. Een oase van rust op zaterdagochtend, waar je heerlijk tussen de prachtigste planten door wandelt. De kassen achterin de tuinen zijn prachtig en Anna was vooral onder de indruk van de patrijsvogels die er leven. Ik had die beestjes werkelijk nog nooit gezien en samen hebben we er even naar staan kijken. Heel grappig! Verder vooral lekker om rustig door heen te lopen en samen het natuurschoon te spotten. Ook voor oudere kinderen is er van alles te speuren en te bekijken, als we de dames bij de receptie moeten geloven. En er was een groot terras, met fijne taartjes. Dat vond Anna uiteraard ook leuk.

We ontdekken de komende periode nog lekker verder. Op ons ontdekkingslijstje staan nog de Moestuin, speeltuin Fort Luna en natuurlijk het Nijntjemuseum. Andere leuke ideeen? Laat het me weten!

Advertentie

Reacties zijn gesloten.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: